Cititoare biometrice

Cititoarele de acces prezentate anterior au un dezavantaj comun din punct de vedere al utilizarii lor in unutati de invatamant: nu sunt personalizate. Un posibil intrus ar putea deposeda un elev in afara scolii de elementul de identificare, cu care apoi ar putea intra in unitatea de invatamant. Cartelele de proximitate folosite drept elemente de identificare, combinate cu cititoare cu distanta mare de citire, pot reduce acest risc intr-o anumita masura (cartela nu trebuie scoasa la vedere in momentul identificarii), dar totusi nu rezolva complet problema. Cititoarele biometrice elimina acest dezavantaj prin identificarea persoanelor prin intermediul unei caracteristici umane unice: forma si dimensiunea palmei, amprenta degetelor, caracteristicile fetei, caracteristici ale vocii, sau mai multe trasaturi ale ochiului (irisul, retina). Pana cand un sistem de acces bazat pe carduri va controla accesul unor bucati de plastic, dar nu si cine se afla in posesia cardurilor, sistemele biometrice verifica identitatea unei persoane prin intermediul a ceea ce este (mana, ochi, infatisare, voce). In anumite situatii, biometria elimina necesitatea cardurilor, ceea ce duce la reducerea eforturilor administrative.

 

Cititoare de amprente digitale


Din punct de vedere al utilizarii cititoarelor biometrice in unitatile de invatamant, la ora actuala se poate lua in considerare cel bazat pe identificarea amprentei degetelor. Amprentele constituie un mijloc infailibil in identificarea unei persoane, datorita aranjamentului unic al striurilor pielii degetelor fiintelor umane. Acest aranjament este unic si nu se modifica pe masura maturizarii sau imbatranirii individului.

Autentificare

Username:

Password:

signup

Căutare

Ştiri

Anuntare proiect de cercetare

Accesul controlat in unitati de invatamant

Pe baza Ordinului comun M.Ed.C - M.A.P - M.I, nr.5016/20.11.2002 privind intensificarea activitatilor de ordine publica si cresterea sigurantei civice...